Inkomen en gezondheid

Inkomen en gezondheid

Stel dat u door een ongeval nog maar beperkt of helemaal niet meer kunt werken. Dan zijn wettelijke voorzieningen slechts een schrale troost. Door de juiste verzekering af te sluiten, kunt u de financiële gevolgen beperken.

Persoonlijke ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan altijd iets gebeuren. Een individuele ongevallenverzekering biedt u of – in het ergste geval - uw nabestaanden financiële compensatie. 
U kunt de individuele ongevallenverzekering zowel particulier als in zakelijk verband (bijvoorbeeld zelfstandig ondernemers en DGA’s) afsluiten.

Gezinsongevallen

Even snel een huishoudelijk klusje dat misgaat, een sportblessure, een slippartij met de fiets. Meestal loopt het goed af. Soms ook niet.
Als u of een gezinslid door een ongeluk blijvend invalide wordt of, nog erger, komt te overlijden, biedt de gezinsongevallenverzekering financiële compensatie. De verzekering keert dan eenmalig een bedrag uit. Daarmee kunnen de onverwachte uitgaven, zoals aanpassing van de woning of van de auto, worden betaald. Een hele zorg minder.

Ziektekosten

De ziektekostenverzekering is een verzekering die de kosten van medische behandeling, het gebruik van hulpmiddelen of andere voorzieningen op grond van een medische noodzaak vergoedt.

Arbeidsongeschiktheid

Uw werkgever betaalt in de meeste gevallen in het eerste jaar uw inkomen door tot 100%. Na dit jaar volgt meestal een flinke terugval. Uw werkgever betaalt dan nog maar 70% van uw inkomen door. En na twee jaar valt u onder de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Veelal betekent dit een nog verdere terugval in inkomen.

Laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten! Gesprek aanvragen